Regi konyha naplója

Regi konyha naplója

Natúr szelet

2017. november 21. - Regikonyhanaplója

husi3kicsi.jpg

A natúr szelet nálam az abszolút jolly joker ebéd.
Nagyon könnyű megcsinálni, szerintem gyorsan meg is van, és ha marad belőle, akkor napokig rá lehet járni.
Mindennel finom. Rizzsel, tésztával, kenyérrel is lehet enni, de akár egy burger zsemlébe téve, salátával is nagyon ízletes.

husi5kicsi.jpgHozzávalók:
1,5 kg csont nélküli sertés karaj
3-4 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál zsír (olaj, vagy amit zsiradéknak használsz)

bors
ételízesítő
paprikás liszt

Elkészítés:
A húst kb. 0,5-1 cm-es szeletekre vágjuk. Paprikás lisztben megforgatjuk. Egy serpenyőben zsírt hevítünk és a húsok mindkét felét megpirítjuk. 1-2 perc egy-egy oldal. Tulajdonképpen egy vékony kérget sütünk rá.
Mindig elő szoktam készíteni még egy fazekat, amiben majd főzni fogom és a serpenyőből rögtön ebbe szedem.
Ha az összes husit elősütöttük, a fazékba öntjük a zsiradékot is, (természetesen csak ha nem kapott oda) jó ízt fog adni a szaftnak.
Felöntjük egy kis vízzel, hogy ellepje a húsokat. Ízesítjük, sózzuk, borsozzuk és belenyomjuk a fokhagymát.
kb. 1-1,5 órát közepes lángon főzzük, amíg a hús megpuhul. Ha besűrűsödik a szaft , akkor nincs is más dolgunk, mint tálalni.
Ha kicsit több maradt a leve, akkor be lehet habarni, vagy egy kis tejföllel dúsítani.
Úgy is nagyon finom.
Köretként most rizst készítettem hozzá.

husi2kicsi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://regikonyhanaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr913343759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása