Regi konyha naplója

Regi konyha naplója

Utolsó kommentek:

Mellyssa 2017.11.26. 17:41:36

Tészta 10 perc elősütést elbírt.

Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos

csakférfi 2017.11.26. 15:35:42

@karandash:
Ja.
:)
Kannásbor vs díjnyertes bor.....alkesznek mindegy.
pizza vs kenyérlángos....éhes embernek mindegy.
:) :)

Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos

odamondó 2017.11.26. 09:24:12

@KKZZ: van pizza bianca is olaszoknál.

Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2017.11.26. 09:23:57

Májkrémet kentem a kenyérre, arra sajtot, és sütőben megpirítottam.
Elég jó pizza lett... :x

Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos

AdamTheTux 2017.11.26. 09:23:46

Igazi pizzát egyébként nem könnyű otthon sütni, mert az egyik trükkje pont a nagyon magas hőmérsékleten (350-400 °C, vagy több) nagyon rövid ideig sütés. Az olaszoknál ezért is vékony a tészta, és kevés a feltét.

Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos

2017.11.26. 09:23:26

@csakférfi: a valódi olasz pizza vékony tésztájú. Pizza Hut csinál (legalábbis külföldön) olyan opciót, amit lehet kérni, hogy a pizzatészta édes, konkrétan a kristálycukor rajta van a tészta szélén. Borzasztó. Persze a Pizza Hut úgy viszonyul a valódi pizzához, mint a kannásbor a díjnyertes francia borokhoz.

Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos

csakférfi 2017.11.25. 22:42:22

@Nagy Pálfy Regina:
Szivesen!
:)
A feleségem is pizzának ismeri.
Igaz rég voltunk már a családdal . Pedig ,amikor a gyerekek kisebbek voltak,több közeli helyre is eljutottunk.
"Papírvékony" idéztem a nejem negatív kritikáját.
Nem szereti.
Énsem.
De tőlem lehet kenyérlángos is.
Mondjuk mi "amolyan magyaros" gasztrobetyárok vagyunk.
:)

Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos

Regikonyhanaplója 2017.11.25. 22:13:26

@Rébusz: Sajnálom , ha csalódást okoztam...mivel előtted is jelezték, így megváltoztatom a nevét. :)
A ropogós és szaftos egyébként meg volt benne, igaz nem paradicsommal. :)
Természetesen a feltétet a saját ízvilágod szerint formálhatod, ez a legszuperebb benne.

Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos

Rébusz 2017.11.25. 22:09:57

Nekem ez kinézetre nem pizza, a tésztája inkább a kenyérlángosra hasonlít, sőt a feltét a natúr tejföllel (besamel helyett) még inkább egy kenyérlángos ízvilágát idéz fel bennem. Sajnálom, mert én egy igazi ropogós, aranyszínű, szaftos szószú pizza miatt kattintottam ide, de aki kenyérlángost akar, az talán itt jó helyen jár.

Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos

Regikonyhanaplója 2017.11.25. 21:56:49

@KKZZ: Köszönöm a kommentet. Igen, a feltét valóban kicsit langallósra sikerült, ahogy említettem is a poszt végén. Általában paradicsomosan készítem, de sajnos most nem volt itthon és csak kipattant, hogy süssünk valami finomat. Szerintem ebben is, mint minden elkészülő ételben, ahány ház, annyi szokás. Van aki vastag tésztával készíti, valaki vékony roppanóssal, a feltétek pedig millió variációban léteznek.
Mi pizzának ettük. :) ...de ha valaki kenyérlángosnak készíti, szerintem akkor sem fog csalódni.

Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos

KKZZ 2017.11.25. 21:43:08

A pizza - többek között - a paradicsomszósz és a mozarella sajt miatt pizza.
Amit készítettél is lehet finom, meg ízletes sajtos-tésztás étel, de sokkal inkább nevezheted kenyérlángosnak (langalló), mint pizzának.

Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos

csakférfi 2017.11.25. 21:41:10

Mi is szoktunk otthon sütni pizzát.
A 18 éves gyerekem ,ha néha mejön a józan esze, el tudja készíteni.
Amúgy inkább szeret beülni valahová.
Pedig elkészíteni egyszerübb.
Köszi a posztot!
:)

Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos

Regikonyhanaplója 2017.11.21. 13:41:54

Köszönöm az ötletet. Biztosan finom ez a megoldás is :)

Bejegyzés: Birsalmasajt

vizu · http://www.freeweb.hu/szavaiistvan/ 2017.11.21. 13:40:14

Lehet ezt egyszerűbben is. Megmossuk, tepsire tornyozzuk, betesszük a sütőbe, alacsony hőmérsékleten megpuhítjuk. Langyosra hűtjük, kicsumázzuk, mikróban puhára főzzük. Botturmix, ha szereted a rusztikus dolgokat, maradjon kissé darabos, majd annyi cukor, ami még nem teszi túl édessé. Addig mikrózom, míg elégedett nem leszek a sűrűségével, a vége felé beleszórjuk a tört diót is. Néha persze megkavarom. Végül folpakkal bélelt őzgerincformába, vagy tepsibe öntöm, langyos sütőben szikkasztom - ajtaja kissé nyitva - tetszőleges állagúvá. Aztán mehet a fagyasztóba, ahonnan majd fokozatosan előszedjük a következő főzésig.

Bejegyzés: Birsalmasajt
süti beállítások módosítása