Igazi pizzát egyébként nem könnyű otthon sütni, mert az egyik trükkje pont a nagyon magas hőmérsékleten (350-400 °C, vagy több) nagyon rövid ideig sütés. Az olaszoknál ezért is vékony a tészta, és kevés a feltét.
@csakférfi: a valódi olasz pizza vékony tésztájú. Pizza Hut csinál (legalábbis külföldön) olyan opciót, amit lehet kérni, hogy a pizzatészta édes, konkrétan a kristálycukor rajta van a tészta szélén. Borzasztó. Persze a Pizza Hut úgy viszonyul a valódi pizzához, mint a kannásbor a díjnyertes francia borokhoz.
@Nagy Pálfy Regina:
Szivesen!
:)
A feleségem is pizzának ismeri.
Igaz rég voltunk már a családdal . Pedig ,amikor a gyerekek kisebbek voltak,több közeli helyre is eljutottunk.
"Papírvékony" idéztem a nejem negatív kritikáját.
Nem szereti.
Énsem.
De tőlem lehet kenyérlángos is.
Mondjuk mi "amolyan magyaros" gasztrobetyárok vagyunk.
:)
@Rébusz: Sajnálom , ha csalódást okoztam...mivel előtted is jelezték, így megváltoztatom a nevét. :)
A ropogós és szaftos egyébként meg volt benne, igaz nem paradicsommal. :)
Természetesen a feltétet a saját ízvilágod szerint formálhatod, ez a legszuperebb benne.
Nekem ez kinézetre nem pizza, a tésztája inkább a kenyérlángosra hasonlít, sőt a feltét a natúr tejföllel (besamel helyett) még inkább egy kenyérlángos ízvilágát idéz fel bennem. Sajnálom, mert én egy igazi ropogós, aranyszínű, szaftos szószú pizza miatt kattintottam ide, de aki kenyérlángost akar, az talán itt jó helyen jár.
@KKZZ: Köszönöm a kommentet. Igen, a feltét valóban kicsit langallósra sikerült, ahogy említettem is a poszt végén. Általában paradicsomosan készítem, de sajnos most nem volt itthon és csak kipattant, hogy süssünk valami finomat. Szerintem ebben is, mint minden elkészülő ételben, ahány ház, annyi szokás. Van aki vastag tésztával készíti, valaki vékony roppanóssal, a feltétek pedig millió variációban léteznek.
Mi pizzának ettük. :) ...de ha valaki kenyérlángosnak készíti, szerintem akkor sem fog csalódni.
A pizza - többek között - a paradicsomszósz és a mozarella sajt miatt pizza.
Amit készítettél is lehet finom, meg ízletes sajtos-tésztás étel, de sokkal inkább nevezheted kenyérlángosnak (langalló), mint pizzának.
Mi is szoktunk otthon sütni pizzát.
A 18 éves gyerekem ,ha néha mejön a józan esze, el tudja készíteni.
Amúgy inkább szeret beülni valahová.
Pedig elkészíteni egyszerübb.
Köszi a posztot!
:)
Lehet ezt egyszerűbben is. Megmossuk, tepsire tornyozzuk, betesszük a sütőbe, alacsony hőmérsékleten megpuhítjuk. Langyosra hűtjük, kicsumázzuk, mikróban puhára főzzük. Botturmix, ha szereted a rusztikus dolgokat, maradjon kissé darabos, majd annyi cukor, ami még nem teszi túl édessé. Addig mikrózom, míg elégedett nem leszek a sűrűségével, a vége felé beleszórjuk a tört diót is. Néha persze megkavarom. Végül folpakkal bélelt őzgerincformába, vagy tepsibe öntöm, langyos sütőben szikkasztom - ajtaja kissé nyitva - tetszőleges állagúvá. Aztán mehet a fagyasztóba, ahonnan majd fokozatosan előszedjük a következő főzésig.
Regi konyha naplója
Regi konyha naplója
Utolsó kommentek:
Mellyssa 2017.11.26. 17:41:36
Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos
csakférfi 2017.11.26. 15:35:42
Ja.
:)
Kannásbor vs díjnyertes bor.....alkesznek mindegy.
pizza vs kenyérlángos....éhes embernek mindegy.
:) :)
Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos
odamondó 2017.11.26. 09:24:12
Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos
incognito ergo sum 2017.11.26. 09:24:04
Micsoda fanyalgó alak :)
Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos
wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2017.11.26. 09:23:57
Elég jó pizza lett... :x
Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos
AdamTheTux 2017.11.26. 09:23:46
Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos
2017.11.26. 09:23:26
Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos
csakférfi 2017.11.25. 22:42:22
Szivesen!
:)
A feleségem is pizzának ismeri.
Igaz rég voltunk már a családdal . Pedig ,amikor a gyerekek kisebbek voltak,több közeli helyre is eljutottunk.
"Papírvékony" idéztem a nejem negatív kritikáját.
Nem szereti.
Énsem.
De tőlem lehet kenyérlángos is.
Mondjuk mi "amolyan magyaros" gasztrobetyárok vagyunk.
:)
Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos
Regikonyhanaplója 2017.11.25. 22:13:26
A ropogós és szaftos egyébként meg volt benne, igaz nem paradicsommal. :)
Természetesen a feltétet a saját ízvilágod szerint formálhatod, ez a legszuperebb benne.
Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos
Rébusz 2017.11.25. 22:09:57
Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos
Regikonyhanaplója 2017.11.25. 21:56:49
Mi pizzának ettük. :) ...de ha valaki kenyérlángosnak készíti, szerintem akkor sem fog csalódni.
Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos
Regikonyhanaplója 2017.11.25. 21:45:51
Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos
KKZZ 2017.11.25. 21:43:08
Amit készítettél is lehet finom, meg ízletes sajtos-tésztás étel, de sokkal inkább nevezheted kenyérlángosnak (langalló), mint pizzának.
Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos
csakférfi 2017.11.25. 21:41:10
A 18 éves gyerekem ,ha néha mejön a józan esze, el tudja készíteni.
Amúgy inkább szeret beülni valahová.
Pedig elkészíteni egyszerübb.
Köszi a posztot!
:)
Bejegyzés: Hamis pizza- kenyérlángos
Regikonyhanaplója 2017.11.21. 13:41:54
Bejegyzés: Birsalmasajt
vizu · http://www.freeweb.hu/szavaiistvan/ 2017.11.21. 13:40:14
Bejegyzés: Birsalmasajt