Regi konyha naplója

Regi konyha naplója

Sült csirkecomb

2017. november 28. - Regikonyhanaplója

Pénteki poszt margójára.
Ezt a posztot igazából hétvégére terveztem, de a pénteki bejegyzésem akkora vihart kavart, hogy kellett két nap, hogy kicsit össze szedjem a gondolataimat.
Az biztos, ha az ember kiáll a nyilvánosság elé akármivel, el kell viselnie a véleményeket és a kritikákat.
Ez így van rendjén. Szeretem az építő jellegű megnyilatkozást, mert abból lehet tanulni, lehet fejlődni.
Viszont azt sosem értettem, hogy van bátorsága bárkinek is ismeretlenül megbántani a másikat, trágár üzenetet küldeni és azt mondani, hagyja abba amit szeret, mert neki az nem tetszik.
Ha valami nekem nem tetszik, vagy magamban alkotok véleményt, vagy olyan kritikát írok, ami valóban építő, hogy mitől lehet szerintem jobb.
Minden esetre a későbbiekben is fogok feltenni recepteket, mert a családom, a barátaim szeretik és szívesen olvassák és fogyasztják.
Ha valaki elkészíti, örülök és köszönöm, ha megtisztel a bizalmával.

Hétvégén sült csirke került az asztalra. Nagyon szeretjük ezzel a fűszerezéssel. 

csirke1.jpg

Hozzávalók:
14 db csirke felsőcomb (lehet több-kevesebb, ki mennyit szeretne)

Páchoz:
1 dl olaj, vagy 3-4 evőkanál zsír (olvasztva)
1 kávéskanál bors
1 kiskanál metélőhagyma
1 kávéskanál ételízesítő
csipetnyi piros paprika
3-4 gerezd áttört fokhagyma

Díszítéshez:
koktél paradicsom
lila hagyma

csirke2.jpg

A combokat előző este be szoktam pácolni. A páchoz az olajat össze keverem a fűszerekkel és jól átforgatom benne a csirkehúst, hogy mindenhol befedje. (Ha aznap pácolod, akkor is finom lesz, de egy éjszaka alatt jobban magába szívja az ízeket).
A combokat tepsibe teszem és alá öntök egy kis vizet (kb 1-1,5 dl) hogy szépen átpárolódjon.
Körülbelül 1 órát lefóliázva sütöm 200 fokon. Amennyiben szükséges, öntök alá még egy pici vizet.
Ha megfőtt, olaj kerül alá, vagy pár evőkanál zsír. A megmaradt fűszeres olajjal meg lehet kenni  és fólia nélkül gyönyörű pirosra sütöm.
kb. 30 perc kell neki, fél időben meg szoktam fordítani, mert akkor jó ropogós lesz a bőre is.
Lehet rátenni bacon szeleteket, viszont akkor az ételízesítőt el kell hagyni a pácléből, vagy olyat használni amiben nincsen só, mert különben nagyon sós lesz a hús.
Ha megsült, még forrón lila hagyma szeleteket teszek rá, mert igen ízletes lesz tőle.

Petrezselymes krumplival ettük, nagyon jól illett hozzá. De bármilyen általad szeretett körettel tálalhatod. 

csirke4.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://regikonyhanaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr4913398355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása